Henkilöstön rekrytointia vakituisilla sopimuksilla vai ulkopuolista työvoimaa tarpeen mukaan?

Työmarkkinoilla on viime vuosina tapahtunut useita muutoksia, joihin viisaan työnantajan olisi syytä sopeutua. Vähentymässä on niiden työntekijöiden osuus, jotka haluavat työskennellä viitenä päivänä viikossa kahdeksasta viiteen. Joustavuudesta on tullut työmarkkinoiden keskeinen piirre.

Työntekijät etsivät yhä joustavampia työsuhteita, ja toisaalta on yhä enemmän yrityksiä, jotka eivät halua pitää suurta henkilöstömäärää palkkalistoillaan, mutta tarvitsevat ajoittain pätevää lisätyövoimaa tilausmäärän kasvaessa tai kausitöihin. Yritykselle työvoiman etsinnästä seuraa kuitenkin riski rekrytoitujen ammatillisen osaamisen tasosta.

Ratkaisu: henkilöstön ulkoistaminen

Henkilöstönvuokrauspalvelujen käyttö auttaa ratkaisemaan tällaiset ongelmat. Hansavest on välittänyt työvoimaa kaupan, teollisuustuotanto- ja metallialan yrityksille ja toiminut alalla jo 15 vuoden ajan kasvattaen asiakaskuntaansa vuosi vuodelta. Rekrytointipalvelujen käyttö on yrityksille kätevä ja joustava tapa optimoida resurssejaan. Yritys voi toisin sanoen keskittyä omaan ydinliiketoimintaansa. Koska kyseessä on joustava yhteistyömuoto, yritykset voivat pitkäaikaisten työsuhteiden lisäksi myös käyttää lyhytaikaista vuokratyövoimaa.

“Viime vuosina monet yritykset ovat vähentäneet vakituisten työsuhteiden määrää ja haluavat vuokrata työvoimaa palvelun joustavuuden vuoksi”, sanoo Hansavest Latvian toimitusjohtaja Vladimirs Saveljevs. 

“Tällä tavoin yritykset hajottavat liiketoiminnan riskejä ja säästävät huomattavasti aikaa ja rahaa.”

Aloita kartoittamalla tarpeet

Henkilöstönvuokrausprosessi alkaa asiakkaan tarpeiden kartoittamisella. Asiakas kuvailee mahdollisimman tarkkaan, millaista osaamista hän työntekijältä odottaa (todistukset, kielitaito jne.) ja välittää toiveensa Hansavestille.

Niihin perustuen Hansavest rekrytoi sopivat työntekijät, hoitaa heidän paperiasiansa, järjestää osaamisen testauksen ja perehdytyskoulutusta tarpeen mukaan. Tarvittaessa Hansavest hankkii työntekijöille myös majoituksen ja kuljetukset.

Yritys voi vuokrata työvoimaa muutamasta henkilöstä isoihin tiimeihin. Tarvitsee vain kartoittaa työntekijöitä koskevat odotukset ammateittain, ja rekrytoijan tehtävänä on löytää iältään, sukupuoleltaan ja taidoiltaan sopivimmat ihmiset.

Rekrytointi markkinointina

Nykyään rekrytoinneista on tullut tärkeä osa yrityksen markkinointia. Uusien kykyjen löytämiseksi yritysten on tuotteidensa ja palvelujensa ohella markkinoitava myös itseään, jotta potentiaaliset työntekijät pitäisivät sitä houkuttelevana työnantajana.

Teemme tästä kaikesta sinulle helpompaa ja nopeampaa, sillä löydämme tarvitsemasi työntekijät muutamassa viikossa yhteydenotosta hyödyntämällä 16 vuoden kokemustamme rekrytoinnista, koulutuksesta ja palvelujen tarjoamisesta.

Haluatko lisätietoja?
Jos sinulla on kysyttävää, lähetä sähköpostia tai soita meille, niin otamme sinuun yhteyttä.