Pärnussa sijaitseva Hansavest Koulutuskeskus on ottanut tehtäväkseen nostaa teollisuuden alojen mainetta. Ulkomaalaisten työntekijöiden sopeuttaminen pohjoismaiseen tapaan toimia töissä ja vapaa-aikana on myös tärkeä osa koulutusta. Hitsausalan lisäksi koulutuskeskuksessa opiskellaan CNC-koneistusta sekä putkieristystä.

Koulutus perustuu asiakasyritysten tarpeisiin

Hitsausopettaja Egon Marder pitää MIG/MAG teoriatuntia

Hansavestin palveluun kuuluu vuokratyövoiman löytäminen tuotantoyrityksiin, henkilökohtainen tuki ja koulutus.

 

Opiskelijoiden yleistaito ja 3D-hahmottaminen testataan ensin, sen jälkeen he tekevät Koulutuskeskuksessa käytännön työsuorituksen. Testien perusteella laaditaan henkilökohtaiset koulutussuunnitelmat, jotta opiskelijoiden taidot vastaavat asiakkaan vaatimuksia.

 

Koulutuskeskuksen johtaja Kristjan Rähn kertoo kokemuksestaan: ”Oppimistuloksemme ovat tehokkaita, käytännön harjoittelu muodostaa 80 % koulutuksesta. Yhdessä asiakasyritysten kanssa suunniteltu koulutus on tuloksellisinta silloin, kun se perustuu yrityksen todellisiin tarpeisiin.“

TIG-hitsauksesta robotiikkaan

ABB koulutusrobotti

Hansavest on omistautunut jatkuvalle kehitykselle, kouluttajat nauttivat siellä opettamisesta.

 

Opetustyössä käsitellään työturvallisuutta, materiaalien tehokasta käyttöä metallityössä sekä laadunvalvontaa. Oppivälineitä ovat MMA-, TIG- ja MIG-/MAG-hitsauslaitteet, CNC-koneistuskeskus sekä Haas-, Fanuc- että ABB-opetuslaitteet.

Viime vuonna aloitettiin myös putkieristäjien koulutus, opiskelijat pääsevät hiomaan peltisepän taitojaan sekä Armacell-eristystä.

 

 

Koulutuskeskus mahdollisuuksien porttina

Hitsaaja koulutuskeskuksessa

Kolme koulutettavaa, jotka saapuivat keväällä 2023 Pärnuun opiskelemaan kertovat arvostavansa suuresti pohjoismaista

luontoa, puhdasta ilmaa ja rauhallista elämäntyyliä. Intialainen opiskelija, joka on jo työskennellyt ennestään Euroopassa, arvostaa sujuvaa sopeutumista ja laadukasta koulutusta Koulutuskeskuksessa. Toinen opiskelija, joka tuli täydentämään TIG-hitsaustaitojaan, odottaa pääsevänsä töihin saadakseen kunnollista palkkaa, jotta voi auttaa perhettään Intiassa. Uzbekistanilainen hitsaaja mainitsee Hansavestin kouluttajien erityisosaamisen ja kielitaidon.

Kouluttaja Egon Marder korostaa: ”Looginen ajattelutapa ja suunnittelutaito ovat vaadittavia edellytyksiä aloilla, joita opetamme. Rohkaisemme opiskelijoita kysymään uudelleen, jotta he ymmärtäisivät tehtävän oikein ja tekisivät laadukasta työtä.“

Aloituskykyiset ja luovat ihmiset, jotka osaavat analysoida ja ratkaista ongelmia, onnistuvat omaksuvaan tarvittavat työskentelytaidot, lujan käytännön perustan ja paremman itsevarmuuden työympäristöön sulautumiseksi.

Teollisuuden alojen maine nousee

Opiskelija Kirke Tomson ja opettaja, hitsausinsinööri Egon Marder

Hansavest Koulutuskeskuksessa on ajan mittaan täydentänyt taitojaan lähes tuhat opiskelijaa. Koulutuskeskus järjestää myös opintopäiviä harrastushitsaajille ja tietopäiviä kiinnostuneille. Äskettäisellä opintovierailulla paikalliset koululaiset totesivat, että huolellinen matematiikan opiskelu voi aikuisena taata kiinnostavan ja kannattavan ammatin teollisuusalalla.

Hansavest Koulutuskeskus on Viron työttömyyskassan (Eesti Töötukassa) koulutuskorttikumppani, ja opiskelijoiden taitotason arviointia täydennetään yhteistyössä AI&Robotics Estonian ja Eesti Masinatööstuse Liitin (Viron koneteollisuusliitto) kanssa. Teemme myös yhteistyötä useiden oppilaitoisten kanssa ympäri monessa maassa, esim Biškekin(Kirgisia) ja Almatyn(Kazakstan) hitsauskoulujen kanssa.

Joustava opetustyö tapahtuu ympärivuotisesti ja koulutusten kesto vaihtelee muutamasta viikosta pariin kuukauteen. Teollisuuden alan kysyntää ja yritysten kilpailukykyä tukeva Hansavest Koulutuskeskus noudattaa pätevien työntekijöiden koulutuksessa arvojaan, joita ovat avoimuus, yhteistyövalmius, tarkoituksenmukaisuus, käytännöllisyys ja korkea laatu.

Lisätietoa koulutuksista Koulutuskeskuksen johtajalta:

Kristjan Rähn
+372 5692 6607
kristjan@hansavest.com