Virkistyspäiviä, ei byrokratian hoitamista ja valmis asunto — tätä kaikkea Hansavest tarjoaa työntekijöilleen

Monet ulkomaalaiset haluaisivat tulla Suomeen töihin, mutta prosessi saattaa tuntua työläältä, eikä ole varmuutta siitä mitä kautta kannattaisi lähteä liikkeelle. Mistä löytää avoimia työpaikkoja ja mitä kaikkea byrokratiaa ulkomailla työskentelyyn liittyy? Myös asuntoasiat ja eri maiden kulttuurierot voivat mietityttää. 

Me tiedämme nämä kysymykset ja huolenaiheet, sillä olemme työskennelleet ulkomaisen työnvälityksen parissa jo viidentoista vuoden ajan. Ja koska tunnemme huolenaiheet, on meillä myös vastaukset ja ratkaisut heille, jotka haaveilevat työpaikasta Suomessa.

Hansavest on henkilöstövuokraukseen erikoistunut yritys, jolla on toimipisteitä Virossa, Latviassa ja Suomessa. Yritys tarjoaa korkealaatuisia henkilöstöpalveluja pääasiassa teollisuus- ja tuotantolaitoksille, metallitöihin ja varastologistiikkaan. Eri alojen ammattilaisia kuten esimerkiksi kirvesmiehiä, eristäjiä ja hitsaajia palkataan Latviasta, Bulgariasta ja Ukrainasta. Hansavestissä on huomattu, että näistä maista tulevat työntekijät ovat ammattitaitoisia, ja etenkin Latviassa metalliteollisuus on hyvin kehittynyttä, mikä näkyy metallialan työntekijöiden laadukkaassa työnjäljessä. Myös kulttuurierot ovat suhteellisen pieniä verrattuna muiden maiden kansalaisiin, ja työntekijöiden sopeutuvaisuutta ja joustavuutta arvostetaan erityisen paljon. 

Yritys tarjoaa monipuolista työvoimaa aina työnantajan tarpeen huomioiden, joten työtehtävien kirjo on laaja. Työntekijöitä tarvitaan isoille teollisuusalan yrityksille, kuten telakkateollisuuteen, lääketeollisuuteen ja kiskokaluston tuotantoon eri puolille Suomea. 

Työnantaja, joka oikeasti pitää huolta työntekijöistään 

Hansavest on tunnettu ja arvostettu siitä, että se hoitaa työnhakuprosessin alusta loppuun mikä on äärimmäisen helppoa niin työntekijöille, kuin myös asiakasyrityksille. Työntekijöitä palkataan vaan tarpeeseen, mikä kartoitetaan tarkasti ennen kuin työntekijöitä lähdetään palkkaamaan. Näin varmistetaan, että töitä on varmasti jokaiselle palkatulle työntekijälle. 

Kun tarve on välitetty kunkin maan HR-yritykseen ja tehtäviin sopivat työntekijät haastateltu rekrytoijan puolesta, alkaa Hansavestin ja työntekijän yhteistyö. Hansavestin omien ammatillisten testien jälkeen yritys alkaa hoitamaan työpaikkaan liittyvää byrokratiaa työntekijän puolesta ja kun ensimmäiset paperityöt on saatu kuntoon (tämä voi kestää muutamasta päivästä viikkoon) ja työntekijä on saanut kotimaassaan tuloksen negatiivisesta COVID-testistä, on työntekijä valmis saapumaan Hansavestin koulutuskeskukseen Pärnuun. Työtehtävään vaadittavan täydennyskoulutuksen lisäksi työntekijälle hoidetaan myös mahdolliset hitsausluokat, työturvallisuuskortti, terveystarkastukset, veropapereiden ja työlupien hoitaminen sekä matkustusasiakirjat Suomeen. Näistä ei synny lisäkustannuksia työntekijälle, vaan Hansavest vastaa kustannuksista. Yleensä koko prosessiin menee aikaa noin kaksi viikkoa, jonka jälkeen työntekijä on valmis aloittamaan työt Suomessa.

Tiimiesimies tukena työpaikalla ja sen ulkopuolella

Jos työntekijällä ei ole omaa autoa Suomessa, hoitaa Hansavest ensimmäisen kuljetuksen joko työpaikalle tai asunnolle. Jokaisella työntekijällä on myös turvanaan Hansavestin oma tiimiesimies, joka on valmis auttamaan kaikissa työpaikkaan ja asuntoon liittyvissä kysymyksissä joko puhelimitse tai whatsapp-ryhmässä. 

Tiimiesimies toimii myös linkkinä työntekijän ja yrityksen välillä ja auttaa työpaikan käytäntöjen lisäksi myös kulttuurieroihin liittyvissä kysymyksissä. Työntekijöiden ei tarvitse osata suomea, mutta vähintäänkin englanninkielen alkeet olisi osattava. Myös venäjän kielellä pärjää useimmissa työpaikoissa, mutta ei työpaikan ulkopuolella. 

Hansavest huolehtii työpaikan lisäksi myös asunnon hankkimisesta. Kaikille työntekijöille on olemassa valmis asunto Suomessa, jonka maksamiseen Hansavest pidättää työntekijän palkasta pienen summan. Asunnot ovat yhteismajoituksia, mutta huone jaetaan korkeintaan toisen asukkaan kanssa. Asunnot on tarkastettu Hansavestin puolelta, eikä niitä hyväksytä Hansavestin työntekijöiden käyttöön elleivät ne täytä yrityksen standardeja. 

Mutta ei olemisen Suomessa pelkkää työntekoa ja telkkarin katsomista tarvitse olla. Työntekijöille järjestetään myös yhteistä illanviettoja ja virkistyspäiviä, kuten kalastusretkiä ja kylpyläpäiviä. Ei siis ole ihme, että useat Hansavestin työntekijät ovatkin viihtyneet yrityksessä vuosia.

Haluatko lisätietoja?
Jos sinulla on kysyttävää, lähetä sähköpostia tai soita meille, niin otamme sinuun yhteyttä.

PANU SARVILAHTI

ASIAKKUUSJOHTAJA

JARI HEIKKA

ASIAKKUUSJOHTAJA